Sunday, March 16, 2014

2014

Salam...

Disaat ini masih hangat dibualkan perihal kapal terbang yg hilang, jerebu dan kemarau yg berpanjangan, PRK yg menjelang, terigt nk "apdet" blog yg dah lme nie...

Dah masuk tahun ke 5 berada di bumi Kuantan...dari tahun 2009, berpindah dan bermastautin di sini.
Dah masuk bulan ke 3 di tahun 2014 nie...begitu cepat mase berlalu.

Insya Allah, akan mencube meng"apgred"kan diri menjadi lebih baik dari sebelum ini. Dan semoga diberi kemudahan dan jalan agar menjadi seorang mukmin yang berguna kelak. Insya Allah.

salam dulu buat ketika ini...

Sunday, August 31, 2008

Ramadhan 1429


Assalamualaikum...Pejam celik dah sampai Ramadhan. kepada mak, abah, adik2, saudara mara, kawan2 semua, semoga kita dapat menjalani ibadah puasa disamping amalan2 lain di sepanjang bulan ini. Bulan yang mana telah disediakan bermacam ganjaran pahala untuk kite merebutnya. Segala silap salah, mintak ampun. Saya manuasia biasa.
Atok ader bagi komen pasal re-union. Bagi yang ader cadangan, dialu2kan. kalao boleh bulan puasa nie kiter buat majlis berbuka bersama ke, kire ok jugak. apa2 pon, kalau ader cadangan, bole la past kan kat kitorang .
Akhirnya, sekali lagik diucapkan kepada semua muslimin muslimat, selamat menyambut ramadan dan selamat berpuasa.

Sunday, August 10, 2008



Trip ke Bali dgn Mak, Abah, Linda, Kerol n Awish dari 28.07 sampai 31.07.08. 1st time naik kapal terbang ( Air Asia ). Kesimpulan lawatan ke Bali : tempat biasa je, pemandangan ok, tp mmg bnyk kuil. Makan halal ader tapi limited. dan bagi yang memilih ( mcm aku) kurang la selera sikit. Ni hari ke 2 bergambar depan gunung berapi dan hari ke 3 jumpe masjid dekat ngn sebuah kuil famous kat situ.

Sunday, May 25, 2008

kuala kubu ..projek jeram ngn wak....



Kawan - kawan yg masih sudi kontek, amat dialu2kan. Ady, wak, pejon, mikel,Bam, baby,Pian, Jaha, ngomot..paling tak pon kiter kuar makan sekali.
sekali sekala, layan plak mandi sungai, air terjun, ngn sesapa yg berminat nak join. yg ini yg terbaru, thn 2008, ngn wak ngn ady kat kuala kubu.

grad lagi...


kali ni aku grad jugak
tak puas ati tgk kawan2 ader degree
kali ni amik untuk aku sorang je

Monday, May 19, 2008

piknik


Berkelah ngn junior. lepas exam, rileks kan kepala sekejap sebelum balik kg.

putrajaya


Lawatan seterusnya dlm sesi jalan2 sambil belajar, ke Putrajaya.